Haber

3 AK Parti Milletvekili Hedefte: Ebubekir Sofuoğlu Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlattı. Sofuoğlu, 2015 sayılı yasayı savunan AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Hasret Varlıklı’ya ‘Cehennem’ demişti. 6284 sayılı, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında ceza ve disiplin soruşturması başlattı.

SAÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Kâbe’nin örtüsüne sarılı, soğuyana kadar, cehennem soğuyana kadar soğuyana kadar soğuyana kadar…” Rektörlüğümüz tarafından. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında hem disiplin hem de ceza soruşturması başlatıldı.”

Ne oldu?

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmelerinde gündeme gelen 6284 sayılı Kanunla ilgili açıklama yapan Zengin, bu sözler nedeniyle kendisine tehdit mesajları geldiğini söyledi.

prof. Ebubekir Sofuoğlu da sosyal medya hesabından Hasret Güçlü, Derya Yanık ve Çiğdem Erdoğan’ın fotoğrafını paylaştı. ‘Listenin neresinde olursa olsunlar, Kâbe’nin örtüsüne sarılı da olsalar, cehennem soğuyana kadar cehennem soğuyana kadar…’Sözlerini de paylaştı.

Zenginse bu paylaşımı tehdit olarak nitelendiriyor. ‘AK Parti’yi kadınlar kurdu. Kadın haklarından geri adım yok’dedi.

Sofuoğlu’nun paylaşımı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu