Yaşam

8. ÖRAV Eğitim Şenliği 26 Kasım’da başlıyor

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın klasikleşen eğitim şenliği bu yıl 8 yaşında. Birbirinden bedelli konuşmacıların ilgi cazibeli sunumlarıyla katılacağı iki günlük aktifliğin birinci günü tüm Türkiye’ye açık ve fiyatsız olarak canlı yayınlanacak. Aktifliğin ikinci gününde ise vilayetlerde yapılacak yüz yüze atölye çalışmaları ve kültür seyahatleri yer alacak.

Öğretmenlerin şahsî ve mesleksel gelişimlerini desteklemek, daima gelişim seyahatlerinde yanlarında olmak hedefiyle 2008 yılında Garanti BBVA tarafından kurulan ve eğitim programları ile bugüne dek 275.000 öğretmene ve eğitim yöneticisine, 10 milyondan fazlaöğrenciye ve ailesine ulaşan ÖRAV’ın bu yıl 8.’sini düzenleyeceği Eğitim Şenliği, 26 Kasım tarihinde çevrim içi olarak başlayacak.

Moderasyonunu senarist, oyuncu ve muharrir Mehmet Auf’un üstlendiği şenlikte OECD Eğitim ve Hünerler Yöneticisi de öğretmenlere seslenecek

Senarist, oyuncu ve muharrir Mehmet Auf moderatörlüğünde gerçekleşecek aktiflik youtubeogretmenakademisi ve canliyayinüzerinden canlı yayınlanacak. Program kapsamında Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Servet Özdemir, “Öğretmen Liderler” başlıklı konuşmasında, öğretmenin rolü ve sınıf ortamında yaratabileceği değişime değinecek. OECD Eğitim Yöneticisi Andreas Schleicher, aktifliğe görüntü ile katılacak, dünyadan ve Türkiye’den datalar paylaşarak “Öğretmenlerin Gücü ve Mesleki Gelişimlerinin Önemi” konusunda kelam alacak. Eğitim Islahatı Teşebbüsü İdare Heyeti Lideri Erdal Yıldırım ise, “Her Öğretmen Bir Sivil Toplum Kuruluşudur” başlıklı konuşmasıyla, öğretmenlerin toplumsal tesirine değinerek dinleyicilerle buluşacak.

“Mesleki Gelişim Yolculuklarımız’’ isimli panelde öğretmenler tecrübelerini paylaşacak

Farklı vilayetlerden, farklı branşlardan ve öğretmenlerle çalışan farklı sivil toplum kuruluşlarında misyon alan öğretmenlerin tecrübelerini aktardığı, “Mesleki Gelişim Yolculuklarımız’’ isimli panel gerçekleştirilecek. Panelin moderatörlüğünü MEF Okulları Genel Müdür Yardımcısı ve IB Çalıştay Başkanı Elvan Tongal yürütecek. Panelistler ise; Koç Okulu Akademik Müdür Yardımcısı ve Sınıf Öğretmeni (Öğretmen Ağı) Gizem Ok Uluçay, Niyazi Sayın Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni ve Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Kısmı Öğretim Vazifelisi Dr. Selda Obalar, Şanlıurfa Siverek, Güvercin İlkokulu, Sınıf Öğretmeni (KODA) Sedat Çiftçi olacak.

Şenlik, 27 Kasım tarihinde ise 5 vilayette yüz yüze gerçekleşecek konuşmalar ve atölyelerle devam edecek
Eğitim Şenliği, 27 Kasım Pazar günü de Diyarbakır, Uşak, Trabzon, Zonguldak ve Mersin’de
gerçekleşecek olan atölyeler, müzik dinletileri, söyleşiler ve oyunlarla Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenleri bir ortaya getirecek. Etkinlikler, Öğretmen Akademisi Vakfı’nın kısmi vakitli eğitimcileri tarafından organize edilecek.

İstanbul, Antalya, Çanakkale ve Kars’ta kültür transferini destekleyecek seyahatler düzenlenecek
27 Kasım Pazar günü 4 farklı vilayette, öğretmenlerin ve onlar aracılığıyla öğrencilerin; kendilerinin ve yaşadıkları etrafın farkında olmaları; eğitimin, bilimin, sanatın gücünü ve kıymetini kavramaları; yaşadıkları toplumu anlamlandırmaları ve kültürel mirasımızı müdafaaları için kültür seyahatleri düzenlenecek.

Geziler, 2003’ten bu yana kültür çeşitliliğini insanlığın ortak mirası kabul ederek, somut ve somut olmayan her türlü kültür varlığının korunması, yaşatılması, toplumda güçlü bir farkındalık yaratılması ve bu mirasın gelecek jenerasyonlara gerçek biçimde aktarılabilmesi için çalışmalar sürdüren Kültür Şuurunu Geliştirme Vakfı iş birliğinde düzenlenecek. Seyahatlerin akabinde, “Kültür Bilincini Öğrencilere Aktarmak” üzerine atölyeler düzenlenecek.

Bölgelerdeki etkinlikler vilayetlerdeki okullar ve destekçi kurumlarla yapılan iş birliği sayesinde gerçekleştirildi

ÖRAV’ın 8. Eğitim Şenliği’nin bölgelere taşınması, konut sahibi okullar ve destekçi kurumların iş birliğiyle gerçekleşti. Şenlik için Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, Zonguldak’taki Karadeniz Ereğlisi Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi, Trabzon Üniversitesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi, Uşak Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu, Mersin Bahçeşehir Koleji Toroslar Yerleşkesi konut sahipliği yaparken; ikramlar için Zonguldak’ta gerçekleşen aktiflikte TAT Metal Çelik Sanayi ve Anonim Şti, Trabzon’daki aktiflikte Dalyan Su Eserleri ve Besin Hususları Sanayi Sanayi Tic. Ltd. Şti takviye sundu. Hizmetkar Liderlik kitabının müellifleri Qmark Danışmanlık kurucusu Mehmet Yıldırım Özel ve Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Bölge Müdürü Sencer Özgür ise Mersin’deki programda hizmetkar liderlik bahisli konuşmalarıyla Vakfı destekledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu