Haber

ABD’den Türkiye sınırına operasyon: IŞİD’in üst düzey yöneticisi hedef alındı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’de düzenlenen operasyonda üst düzey bir IŞİD yöneticisinin öldürüldüğünü duyurdu. CENTCOM’dan yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde helikopterle güçlendirilmiş operasyonda, Suriye ve Avrupa’da saldırılarını planlayan IŞİD’in üst düzey bir isminin hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, hedef alınan IŞİD liderinin ‘muhtemelen’ öldüğü, bu kişiyle birlikte iki silahlı kişinin daha vurulduğu belirtildi. Operasyonda sivil can kaybının olmadığı bildirildi.

Al Monitor’ün yerel basından aktardığına göre, CENTCOM operasyonu, Cerablus’un Türkiye sınırına yakın kırsalında bulunan ve Ankara destekli silahlı grupların kontrolündeki Al-Ghandoura (Gavurelli) civarında düzenlendi.

CENTCOM Komutanı General Michael Kurilla, IŞİD’in güç kaybetmesine rağmen bölgede ve Ortadoğu’da saldırı planladığını ve IŞİD’e yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğini bildirdi. CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino, bunun CENTCOM’un bölgedeki IŞİD’in tamamen imhasına yönelik taahhüdünün devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu ve operasyonun detaylarının daha sonra paylaşılacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)

habersolhan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu