Haber

Ahmet Türk: “Akp Sözcüsü Çelik ‘Her şeyi not alıyoruz’ diyor, hala halkı ve hayat kurtarmak isteyenleri tehdit eden bir devletle karşı karşıyayız”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Şanlıurfa’daki depremi inceledikten sonra, “Adıyaman’da, Pazarcık’ta, Maraş’ta, Elbistan’da, yine Antep’te, Hatay’da ve burada ilk iki gün AKP-MHP iktidarı iktidardaydı” dedi. Öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. İnsanoğlu dayanışma ile yaralarını sarmaya çalıştı, bir nebze de olsa hafifletmeye çalıştı. Sadece ilk iki gün değil, hala devletin gidemediği, giremediği köyler var. Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, “Bugün bile sivil toplum kuruluşlarını ve halkla diyalog kuranları tehdit eden bir mantıkla karşı karşıyayız. Geçen gün AKP Sözcüsü Ömer Çelik ‘Her şeyi not alıyoruz’ dedi. Tehdit edici bir devletle karşı karşıyayız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa’ya giderek Birecik, Suruç ilçeleri ve kent merkezinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Buldan’a; Görevden alınan ve yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’e Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Berdan Öztürk eşlik etti. İncelemelerin ardından Buldan, Türk ve Öztürk, Birecik’teki yardım merkezinde açıklama yaptı.

TÜRK: “DUYARSIZ BİR DEVLETİN HALKININ GÖRDÜĞÜ REVA BUDUR”

Ahmet Türk, “Çok canımızı kaybettik. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ama gördüğümüz kadarıyla bu felakete bir de gücün ve devletin felaketi eklendi. devlet buna engel olmadı inanın insanlarımız büyük bir dayanışma içinde kucaklaşarak yaralarını sarabilirdi.Ancak iki gün devletin yokluğu ve ardından STK’ların müdahalesi ne yazık ki ölümlerin artmasına sebep oldu. Duyarsız bir devlet halka bakıyor” dedi.

“İNSANLARIN BİRBİRİNİ KUCAKLAMAKTA OLDUĞU BİR SÜRECİ DE YAŞADIK”

Dayanışmaya vurgu yapan Türk, “Tüm acılara rağmen geleceği en doğru şekilde kurmak için hep birlikte çok çalışacağımıza inanıyoruz. İlk gün partilerimizin her biri Sivil toplum kuruluşlarımız, dost partilerimiz ve Nitekim yüreği yanan insanların daha ilk gün harekete geçmesi bizi mutlu ediyor. kucaklaştık.” dedi.

“HALKAYI TEHDİT EDEN, HAYAT KURTARMAK İSTEYENLERİ TEHDİT EDEN DEVLETE KARŞIYIZ”

Türk, “Ama bugün bile sivil toplum kuruluşlarını ve halkla diyalog kuranları tehdit eden bir mantıkla karşı karşıyayız. Geçen gün AKP Sözcüsü Ömer Çelik ‘Her şeyi not alıyoruz’ dedi. sözleriyle AKP’yi eleştirdi.

Berdan Öztürk, Kürtçe yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı ve rahmet diledi. Öztürk, Birecik’te 19 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

BULDAN: “Hala gücün gitmediği bölgeler var, giremediği köyler var”

Pervin Buldan, “Depremin olduğu ilk günden itibaren tüm komitelerimizle birlikte depremzedelerin yanında olmaya çalıştık. Yaralarını sarmaya çalıştık. Soğuktan ve açlıktan etkilenebilecekleri bir süreç oluşturmaya çalıştık. , ve en azından acı çekerek.Adıyaman’da, Pazarcık’ta, Maraş’ta, Elbistan’da, yine Antep’te, Hatay’da ve burada ilk iki gün AKP-MHP iktidarının olmadığını hepimiz biliyoruz.Hükümetin giremediği köyler var. Gidip giremiyor Enkaz altında hala insanlar var İlk günden beri söylüyoruz Gönüllüler HDP’liler STK’lar meslek örgütleri kendine insan diyen herkes depremzedenin yanında olmaya çalıştı. Bizimle değil, depremzedelerle değil. Ertesi gün ortaya çıktı ve bu sefer hükümete engel olmaya başladı” diyerek hükümeti eleştirdi.

“İNSANLARIN ACILARININ ÜZERİNE GELEN BİR GÜÇ GÖRÜYORUZ”

Buldan, “En acısı da 2 gün önce tüm kanallarda bağış toplama adıyla ortak yayın yapıldı. Halkın acısına karşı koyan bir güç gördük. Bu bağışların nereye gideceğinin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Kimse yok” dedi. geçmiş dönemdeki bağışların nereye gittiğini biliyor.Son toplanan bağışların takipçisi olacağız.Bugün AKP iktidarı ile halkımız arasında büyük bir fay hattının oluştuğunu söylemek isterim.Büyük bir öfke var. Yardımların engellenmesi, insanların enkaz altında kalmasına bir öfke var. Canını kurtarıp soğuktan, açlıktan kıvranan insanların öfkesi var. Bu öfke AKP’nin mutlaka seçime gitmesine neden olacaktır.” .

“HERKESİN TEK İSTEĞİ VAR: HERKES BİR ANDA BİRLİKTE İSTİFA ETMEKTEDİR”

Buldan, yöneticileri istifaya davet ederken şunları söyledi:

“Depremdeki can kayıplarına timsah gözyaşı dökmelerine gerek yok. Kimse onlardan gözyaşı dökmelerini beklemiyor. Televizyona çıkıp şov yapmalarını kimse istemiyor. O kadar açık ve net konuşuyoruz ki ‘Neyi bekliyorsunuz? Enkazın altından binlerce kişinin istifa etmesini mi bekliyorsunuz? İnsanda biraz vicdan vardır, insanda biraz yüz vardır! Hem siyasi, hem ahlaki hem de ahlaki olarak yapılması gereken tek şey istifadır. Bu insanlar aslında dayanışmayla yaralarını sarsın. Bu yaraları iyileştirmek için.” Bunun için timsah gözyaşı dökmenize gerek yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu