Haber

Atalay kararına tepki: Halkın iradesine darbe

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği karar, TBMM Genel Kurulu’nda okundu, vatandaşlardan yoğun ve sert tepkiler geldi. Cezaevinde bulunan Atalay’ın milletvekilliğinden düşürülmesine siyasetçiler, sanatçılar ve toplumun birçok kesimi tepki gösterdi.

Can Atalay’ın partisi TİP’in (Türkiye İşçi Partisi) lideri Erkan Baş, sosyal medya platformundaki paylaşımında şunları söyledi:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, paylaşımında şunları söyledi: “Bu darbe girişimine direneceğiz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atalay kararına ilişkin şu mesajı paylaştı: “Kimsenin iradesi milletin üstünde değildir”:

“Sizlerin sayesinde artık hukuk devleti bile değiliz” ifadesini kullanan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Siz o koltuklarda oturan ve hakları savunan Anayasa Mahkemesi’ni, savunan hakimler sayesinde tanımıyorsunuz” dedi. haklar”:

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Can Atalay’ın TBMM başkanlık kürsüsünden milletvekilliğine indirilmesine ilişkin kararı okuyan Bekir Bozdağ’a atıfta bulunarak, şunları söyledi: “FETÖ terör örgütü elebaşına ‘kıymetlimiz’ diyenlerin aldığı karar. Varlık’ millet vicdanında geçersizdir.”

X hesabından açıklama yayınlayan bir diğer siyasi isim ise DEM Partisi Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş oldu. Beştaş, açıklamasında şunları söyledi: “Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi 4 Kasım 2016’dan bu yana devam eden darbenin devamıdır.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tek cümlelik açıklamasında “Artık anayasamız yok” dedi:

Can Atalay’ın milletvekilliğinden azledilmesine kültür sanat dünyasından da tepkiler geldi. Yazar Ahmet Ümit, açıklamasında şunları söyledi: “Bu hukuksuzluk, ülkemiz tarihine bir utanç olarak geçecektir”:

Yurt dışında yaşayan oyuncu Memet Ali Alabora da karara “Korkunuz bitmedi” diyerek tepki gösterdi:

Ekonomist Mahfi Eğilmez, mesajında ​​şunları söyledi: “Faizlerin artırılmasından ziyade hukukun üstünlüğünün sağlanması daha önemlidir.”

Ne oldu?

Bugün TBMM Genel Kurulu’nda Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın okunması Meclis Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından gündeme getirildi. Bozdağ’ın okuduğu kararla bazı muhalif milletvekillerinin yoğun tepkisi üzerine Atalay’ın milletvekilliği kaybedildi.

Yaşananları değerlendiren Can Atalay’ın avukatı Deniz İtina, müvekkilinin milletvekilliğinden düşürülmesine neden olan kararın “geçersiz” olduğunu belirtti. “Bu kararın okunmasının hukukla hiçbir bağlantısı yoktur. Can Atalay için değişen bir şey yoktur. Can Atalay 100 binin üzerinde oyla seçilmiş bir milletvekilidir” diyen İhtimam, şöyle devam etti: “Hatay halkı bu sorumluluğu ona yüklemiştir. Karar Meclis’te okunduktan sonra ister milletvekilliğini düşürdük desinler, ister ‘Anayasa Mahkemesi’ desinler ‘Karara uymuyoruz’ desinler. Can Atalay için hiçbir şey değişmedi” dedi.

DW / SSB, ET

haber-arnavutkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu