Haber

BİK yönetimi yılın ikinci toplantısını gerçekleştirdi

İSTANBUL (İGFA) –Basın İlan Kurumu (BİK) 2023 yılı ikinci Yönetim Kurulu toplantısı bugün yapıldı.

Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nin 102. ve 103. maddelerinde, ödünç para ile basında fikren veya bedenen çalışanlara yapılacak yardımlar ile diğer uygulamalı hususlara ilişkin esas ve kurallar Genel Kurulca ele alındı. Bu Kanuna istinaden Kurumlar Kurulu, 68 sayılı Genel Kurul kararlarının ilgili maddelerinde düzenlenmiştir.

83 BASIN MÜDÜRÜNE 510 BİN 600 TL BORÇ İADESİ YAPILACAK

Bu düzenlemelere istinaden Yönetim Kurulu toplantısında; Kuruma borç para talebini içeren başvuruların yukarıda belirtilen mevzuat kararları çerçevesinde değerlendirilmesi sonucunda, Türkiye’de resmi ilan yayımlama hakkına sahip gazetelerde fikri veya fiziki olarak çalışan 82 basın mensubunun incelemesine alınmıştır. Kurumun görev alanı 6.000 Türk Lirası ve 1 basın mensubu 9.600 Türk Lirası faizsiz ve 6/12/18/24 ay geri ödemeli toplam 510.600 Türk Lirası kredi parası2 kişiye toplam 8 bin lira yardım muhtaç yardımyapılmasına karar verildi.

Yönetim Kurulu ayrıca 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkilatı Hakkında Kanun ile Resmi İlan ve Reklamlar Hakkında Yönetmelik ile Bunların Yayımlanması İçin Süreli Yayınlara Dair Yönetmelik Kararlarını görüştü.

RESMİ İLANLAR VE BAZI GAZETELERDE REKLAM KESME CEZASI

Buna göre, resmi ilan ve ilanlara ilişkin gazeteler üzerinde yapılan işlemler sonucunda; Burdur’üç yayınladı, Samsun’iki yayınladı, İstanbul, Tokat, Edirneve Erzurum’Yayımlanan bir gazetenin Defter Tutma Kuralı Erzincan’ayrıca ve İstanbul’üç yayınladı, Amasya’iki yayınladı, Adana, Ardahan, Çankırı, Erzurum, Kırıkkale, Manisa, Giresun, Hakkari ve Tekirdağ’da 195 sayılı Kanunun 49 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca, yayınlanan her gazetenin Dizgi-Düzen ve Basım Kuralını ihlal etmesi nedeniyle; Erzincan ve İstanbul’da yayınlandı Üç gazeteden her biri için 1 gün,diğer gazetelere Resmi ilan ve reklamların 3 gün içinde kesilmesi yaptırımıuygulanması kararlaştırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu