Haber

BM: Yemen’i desteklemek için 1,16 milyar dolarlık yardım sözü verildi

Birleşmiş Milletler (BM), “Yemen’deki İnsani Kriz için Üst Düzey Bağış Etkinliği”nde Yemen’e bu yıl için 1,16 milyar dolar yardım sözü verdiğini duyurdu.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), dün BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen “Yemen’deki İnsani Kriz için Üst Düzey Bağış Etkinliği”ne ilişkin yaptığı açıklamada, aralarında çok sayıda ülke ve farklı kuruluşun da bulunduğu 31 bağışçının, Yemen’deki insani krizin tam ortasındayız. Fesih için 1,16 milyar dolar yardım sözü verdiği belirtildi.

ABD 444 milyon, Avrupa Komisyonu 204,7 milyon, Almanya 128,6 milyon, İngiltere 160,8 milyon, Kanada 34,5 milyon ve Hollanda 32,1 milyon dolar bağışta bulundu. bilgiler paylaşıldı.

BM Genel Sekreterinin İnsani İşler ve Acil Yardım Koordinatörü Yardımcısı Martin Griffiths, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Yemen’e yardım sözü verenlere teşekkür etti.

Geçen yıl barış yolunda ilerleme kaydettiklerini ve bunun Yemenlilerin günlük yaşamlarını iyileştirdiğini ve insani yardıma ulaşmalarına yardımcı olduğunu vurgulayan Griffiths, “2023 için en büyük umudumuz barış.” sözünü kullandı.

Toplantıya BM ile İsveç ve İsviçre hükümetleri ev sahipliği yaptı.

Yemen’deki İnsani Kriz İçin Üst Düzey Bağış Etkinliğine BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis, İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell, diğer ülke temsilcileri ve BM yetkilileri katıldı.

Toplantıya BM ile İsveç ve İsviçre hükümetleri ev sahipliği yaptı.

Guterres, “Yemen’deki en savunmasız insanları desteklemek için 4,3 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunuyoruz” dedi. dedi.

halkapinar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu