Haber

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: “Özgür Bey yarın adaylığını açıklayacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in genel başkanlığa aday olacağı iddialarına ilişkin, “Özgür Bey yarın adaylığını açıklayacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay’ı ziyaret etti. İkilinin Eğitim-İş Genel Merkez binasında yaptığı görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi mülakatların kaldırılacağı yönündeki açıklamaları ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen alımı için mülakat yapılacağı yönündeki açıklamaları sorulduğunda, “Daha önceki açıklamalarımda da, Mevcut siyasi iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti ise “Size böyle bir şeyin olmadığını söylemiştim. Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir hükümetin ülkenin sorunlarını çözemeyeceğini de biliyoruz. ‘Röportajı kaldıracağım’ diyen ve seçim meydanlarında halka söz verenler, seçimi kazandıktan sonra ‘Ne röportajı, ne röportajı kaldırmayacağız’ diyorlar. Röportaj gibi röportajlar yapacağız” dedi.

“Bugünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla yolsuzluk dosyalarını kapatan bir parlamentodur.”

Kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle kendisine açılan davayı değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Saray’ın talimatıyla dava açılabilir. Davayı açan da, davanın açılması talimatını veren de Kemal Kılıçdaroğlu’nu tanımıyor. Kılıçdaroğlu haksızlığa boyun eğecek bir adam değildir. Kılıçdaroğlu rüşvet alanların takipçisidir. Kılıçdaroğlu toplumun takipçisidir. Tanınmasının temel nedeni yolsuzluk belgeleri üzerindeki çabalarıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi değildir. Gazi Meclisi. Bugünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi, yolsuzluk belgelerini AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kapatan bir meclistir. Bugünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi, yine AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla ‘Tasarruf Mevduatı Sigortası’ “Fonda yolsuzluk yapanlar hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılamayacağına dair yasayı çıkaran bir parlamentodur.”

“(İYİ Parti’nin 81 ilde kendi aday kararı) Bir siyasi partinin aldığı karara saygı duyacağız.”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’nun Genel Yönetim Kurulu (GİK) toplantısının ardından 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerine ilişkin açıklamaları hatırlatıldığında Kılıçdaroğlu, “Bir siyasi partinin aldığı karara saygı duyacağız. Bir siyasi parti. Seçimlere bağımsız olarak gireceğimizi söylüyor ve “Saygıyla karşılayacağız. Zaten seçimden sonra kurduğumuz ittifak bitti, bunu daha önce de söylemiştik. İttifak seçim dönemlerinde kuruluyor. İttifakın daha uzun vadeli olmasını istememizin temel nedeni, iktidara geldiğimizde neler yapacağımıza ilişkin Ortak Anlaşma Metni’ni hazırlamaktı. Biz bunu yaptık” dedi. ifadesinde bulundu.

“Özgür Bey yarın adaylığını açıklayacak”

CHP’li Özgür Özel’in adaylığını açıklayacağı iddialarına ilişkin Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Pekâlâ. CHP diğer partiler gibi değil. CHP’de her üyenin genel başkan olma hakkı var. Benden önceki tüm kongreler de dahil olmak üzere pek çok genel lider adayı çıktı. Adaylığını demokratik yollarla açıklıyorlar. Adaylıklarını ilan etmeleri için karargâhımızda gerekli yerler var. Her türlü ikramı yapıyoruz. Dışarı çıkıp adaylıklarını açıklıyorlar. Yarın Özgür Bey adaylığını açıklayacak. Sonra İstanbul’dan başka bir arkadaşımız sordu, ‘Ben de beyan edebilir miyim? Genel merkezdeki adaylığım mı?’ “Hemen yanıt verdik: ‘Elbette adaylığınızı açıklayabilirsiniz. CHP kavgaların partisi değildir. ‘Sen olamazsın, ben olabilirim’ gibi bir düşüncemiz hiçbir zaman olmuyor. O zaman seni yerinden edeceğim.’ Herkes özgürce lider adayı olabilir ve özgürce rekabet edebilir. Sonuçta delegelerimiz “Ya da parti üyelerimiz karar verir, biz buna saygı duyarız.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu