Haber

CHP ve İYİ Parti milletvekili aday listeleri YSK’ya sunuldu

CHP ve DÜZGÜN Partisi milletvekili aday listeleri YSK’ya sunuldu

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti adayları, genel başkanların onayından sonra Yüksek Seçim Kurulu’na sunuldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından son halini verilen milletvekili aday listesi parti meclislerinin onayına sunuldu. Millet İttifakı çatısı altında bulunan CHP ve ÂLÂ Partisi kendi logoları ve listeleriyle seçime katılacak. DP, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi de CHP listelerinden adaylarını gösterdi. İki partinin milletvekili aday listeleri YSK’ya sunuldu.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, CHP listesini teslim ettikten sonra yaptığı konuşmada, “Bu seçimin hem partimiz, hem ittifakımız hem de Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bugün güzel bir gün, inşallah daha iyisini görürüz.” günler. İttifaka girdiğimiz partiler doğal olarak listelerimizden bizim logomuzla seçime girecekler. Bu nedenle müttefik olduğumuz partileri listelerimize aldık. Şu anki sayısını açıklamak yanlış olmaz. Farklı siyasi partilerden millet.” “Daha güçlü olduğumuzu göstermek için, ittifakın katılımını göstermek için birlikte yürüdüğümüzü göstermek için seçimlere birlikte giriyoruz. Bu da bize memnuniyet veriyor” dedi.

“CHP ve ALÂ partilerinin işbirliği yaptığını söyleyebiliriz”

İYİ Parti ile işbirliği yapan iller olduğunu belirten Salıcı, “Bazı seçim çevrelerinde onlarla iş birliği yapıyoruz. Amacımız mecliste çoğunluğu sağlayacak bir yapı oluşturmak. Az önce listeleri verdik. Bundan sonra bazı yerlerde işbirliği yapılıp yapılamayacağını, imkanlarını birlikte göreceğiz” diyen UYGUN Parti ile şu anda 11 ilde prestijiyle işbirliği yapıyoruz. Bunun dışında ikinci tip müzakerelerde işbirliği yaptığımız birkaç il daha var. CHP ile İYİ Parti’nin 15-16 il civarında işbirliği yaptığını söyleyebiliriz.”

haber-digor.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu