Ekonomi

CHP’li Deniz Demir: Asgari ücretin cebinden 180 rakam çalındı

CHP Parti Meclis Üyesi ve Ankara Milletvekili Deniz Demir, asgari ücret artışına bir ay kala 850 minibüse binilebilirken bugün bu sayının 670’e düştüğünü belirtti. gider kalemi. ekonomiVatandaşlarımız yüksek enflasyon altında giderek daha fazla ezilirken, politikalarının ve beceriksizliğinin bedelini bir kez daha hiçbir şey olmamış gibi dar gelirlilere ödüyorlar.

CHP Parti Meclis Üyesi ve Ankara Milletvekili Deniz Demir, Ankara’da 10 TL olan minibüs fiyatının 17 TL’ye çıkarılmasıyla ilgili bugün yazılı açıklama yaptı. Demir’in açıklaması şöyle:

“Temmuz ayı itibarıyla asgari ücrete yüzde 34 zam yapılırken, 28 Mayıs seçimlerinden bu yana geçen dönemde KDV yüzde 2, ÖTV yüzde 224, akaryakıt litre fiyatı yüzde 75 zamlandı. Dolar Oran da seçimden sonra yüzde 35 arttı.Zamın fazlası asgari ücretlinin cebine girmeden geri alındı.

“BU KÖTÜ SİYASETE KARŞI VATANDAŞLARA, SANATÇILARA YARDIM YAPILIYOR”

Gün aşırı zamlar vatandaşların kabusu oldu. Taban fiyattan yapılan ‘göz yıkama zammı’ daha cebine girmeden buharlaştı. Minibüs esnafı da zamlardan oldukça rahatsız çünkü her zam bakım-onarım (yedek parça alım ve değişim gibi) maliyetlerinin artmasına neden oluyor. Gelen artışlardan dolayı yolcu sayısı azalıyor, esnaf boş sefer yapmak zorunda kalıyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 1,5 TL zam yapılacağı, bu basiretsiz politikalar karşısında vatandaşın, esnafın çaresiz kaldığı söyleniyor.”

“BASİT BİR HESAPLA BİR VATANDAŞIN AYLIK MAAŞI, ASGARİ ÜCRET OLARAK 850 KEZ BİNMEK EŞDEĞERİ OLUR.”

Asgari fiyat artışı öncesi net taban fiyat ölçüsü 8 bin 506 TL oldu. Bu dönemde minibüsün indi bindi fiyatı 10 TL idi. Kolay bir hesapla aylık maaşı minibüste 850 sefer sayısına denk gelen bir vatandaşın güncel maaşı (11 bin 402 TL), 670 sefer sayısına tekabül ediyor. Asgari ücretlinin cebinden 180 puanlık farkı çaldılar.

Ulaşım gideri özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımız için zorunlu bir tüketim kalemidir. Vatandaşlarımız yüksek enflasyon altında daha da ezilirken, yine yanlış ekonomi politikaları ve beceriksizlikleri için dar gelirlileri suçluyorlar ve hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar. Seçim öncesi anlattıkları ekonomik masallar buradan geliyor, vatandaş minibüse binemiyor. Türkiye yönetilemiyor, süpürülüyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu