Haber

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Üsküdar’da Vatandaşlarla Buluştu

İBB Lider Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da düzenlenen “1. Bölge 3. Düzey Mahalle Belediye Başkanları Toplantısı” programında vatandaşlarla buluştu. Programda konuşan Kurum, “Bu eller İstanbul’un kaynaklarını israf etmeyecek, haksızlık etmeyecek, milleti sahipsiz bırakmayacak. Bu aziz millet için ellerimizi birleştirdiğimiz gibi, kalplerimizi de birleştireceğiz.”

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da düzenlenen “1. Bölge 3. Kademe Mahalle Liderleri Toplantısı” programında vatandaşlarla buluştu. Programda Murat Kurum’a AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir eşlik etti. Program boyunca kurumun konuşmalarına vatandaşlar alkışlarla eşlik etti. AK Parti Üsküdar Gençlik Kolları Başkanlığı, Kurum’un anne ve babasının fotoğrafı üzerine “Arzunuz Gençlere Emanet” yazılı pankart açtı. Programın sonunda protokol üyeleriyle birlikte sahneye çıkan Murat Kurum, vatandaşları selamladı. Programda yoğun ilgiyle karşılanan kurum, vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

“Biz de kolları sıvadık mı, bir daha asla sıvayamayız.”

Programda konuşan İBB Başkan Adayı Murat Kurum, “Bir süre önce açıkladığımız Türkiye Yüzyıl İstanbul Vizyonu da bu yolculuğun değerli bir durağıydı. Çok şükür her zaman olduğu gibi heyecanımızı aksiyonla, projelerimizle birleştirdik. Mevcut CHP yönetimi ne yapacağını şaşırdı. Biz projelerimizi açıkladığımızda bunu yaptık.” ‘Projelerden faydalanabilir miyiz? 1 Nisan sabahı tüm İstanbul bu hizmetlerden yararlanacak, siz de bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Sahada milletimizle ilgili iki gözlemim var. Biri can sıkıntısı, diğeri umut. İstanbullular artık mevcut CHP yönetiminin sorumsuzluğundan bıktı. Halkımız, gençlerimiz, kadınlarımız aynı. Başlamak umut dolu, heyecanlı ve coşkulu. Bana bakan gözlerde görüyorum, kardeşlerimizin bana sarılmasında bunu hissediyorum, o inancı hep birlikte vatandaşlarımıza aşılıyoruz. Bizim sözlerimiz boşuna kolları sıvayanların sözlerine benzemez. Kollarımızı sıvadık mı bir daha asla geri sarmayız. O silahlar artık bizim. “Aziz milletimizin kolu değildir” dedi.

“Bu aziz millet için ellerimizi birleştirdiğimiz gibi, kalplerimizi de birleştireceğiz.”

İstanbul’u birlikte dönüştürmek istediğini vurgulayan Kurum, “Birlikte el ele vereceğiz. Çünkü İstanbul’umuzu sizlerle birlikte dönüştüreceğiz. Güvensiz, çürümüş binalarda uykusu bozulan annelerin elleriyle el ele vereceğiz. 650 bin yeni, sıcak, güvenli yuva kurmak için el ele vereceğiz. Vatandaşlarımıza 100 bin yeni sosyal konut inşa etmek için el ele vereceğiz. Bu eller İstanbul’un kaynaklarını israf etmeyecek, haksızlık olmayacak Milleti başıboş bırakmayacaklar. Bu aziz millet için ellerimizi birleştirdiğimiz gibi, kalplerimizi de birleştireceğiz. Kalplerimiz CHP’lidir. Hayatının 3,5 yılını kaybeden kardeşim için bunu bir araya getireceğiz. Mevcut yönetimin verdiği trafik sıkıntısı, haksız belediyeye kızan, bir sabah belediyeye gittiklerinde kartı çalışmayıp çocuklarının yanına boynu ağır dönen mazlum kardeşlerimiz için, emeklilerimiz için ve belediyeden en ufak bir destek alamayan yaşlılar. Sizi bir araya getireceğiz. “Gerçek ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi bir araya getireceğiz” dedi.

“Yarı zamanlı belediye işi yapmayacağız”

Murat Kurum, İstanbul’a yönelik projelerini ve ulaşmak istediği hedeflerini şöyle anlattı: “Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız. Sadece İstanbul demeyeceğiz. 7 gün 24 saat belediyecilik yapacağız. 650 bin anaokulunu 5 yılda sizler için bitireceğiz. 100 bin sosyal konutu 18 ayda tamamlayacağız. 328 Metrobüs sınırını 5 yılda 650 kilometreye çıkaracağız. 10 yıl sonra 1004 kilometre yaparak, Artık İstanbul’da trafik sorununu konuşmayacağız. İstanbul’da metro kullanmayan tek ilçe bırakmayacağız. Ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşüreceğiz. Yeni metrobüs ve otobüs sınırlarıyla İstanbul’un Şehrin her noktasına kesintisiz ulaşımı sağlayacağız. Trafik çilenizi sonlandıracağız. Gençlerimize ulaşımda tam yüzde 40 indirim uygulayacağız. 0-6 yaş arası çocuğu olan babalara da ulaşım hakkı tanıyacağız. çocuklarıyla birlikte ücretsiz seyahat edebilirler. Gençlerimize İstanbul’da okumanın ayrıcalığını yaşatacağız. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine kardeşlerimize 10 bin TL eğitim desteği vereceğiz. İhtiyaç sahibi emeklilerimize her ay 2 bin 500 TL destek vereceğiz. İlk kez iş kuracak kardeşlerimize 100 bin TL destek vereceğiz. Evlenen kardeşlerimize 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapacağız. “Sizlerle, muhtarlarımızla, derneklerimizle, yoldaşlarımızla birlikte bunun gibi yüzlerce eser ve hizmete imza atacağız.”

“Maçtan önce halkımızın kalbini ve ruhunu arayacağız.”

Türkiye’nin AK Parti teşkilatı sayesinde yükseldiğini belirten Kurum, şöyle konuştu: “Sizler bizim bütün iddialarımızın ve hedeflerimizin temel taşısınız. Tezimizin gücü sizsiniz, teriniz sizindir. Türkiye bu teşkilat sayesinde ayağa kalktı. .İstanbul bu organizasyon sayesinde ayağa kalktı.Maçtan önce halkımızın gönlünde, kalbinizde arayacağız.İstanbul’un her annesi bizim annemiz olacak.İstanbul’un bütün gençleri bizim kızkardeşimiz olacak.Bir genç kardeşimiz varsa İstanbul’un geleceğinden ümidini kaybetmiş, onun hayallerini yeniden canlandıracak işi hepimiz yapacağız. Söz veriyorum bu ayaklar. “Rahat odalarda kalmayacağız. Şantiye çamuru ayaklarımıza değecek, İstanbul rüzgarı sırtımıza çarpacak. Yağmur yüzümüze, kar ellerimize dokunacak. Her zaman işin başında, sokakta ve vatandaşlarımızın yanında olacağız.” – İSTANBUL

kizilorenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu