Ekonomi

İzmir Ticaret Odası Londra’da gelinlik üreticileriyle buluştu

İzmir Ticaret Odası, şehrin; Gelinlik, damatlık ve ağabeylik imalatçılarını Londra’daki alıcılarla buluşturdu. Avrupa’nın en büyük gelinlik üreticilerinden biri olan Türkiye’nin 1 milyar doların üzerinde gelinlik ihracatı yaptığını ve bunun büyük kısmının İzmir’den geldiğini vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Gelinlik, Damatlık ve Abiye UR-GE projesiyle İzmir’in gelinlik başkenti kimliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü “Gelinlik, Damatlık ve Abiye UR-GE” projesi kapsamında toplam 28 firma uluslararası pazarlama ve ikili pazarlama çalışmalarına katıldı. 23-26 Ocak 2024 tarihlerinde Londra’da iş toplantıları faaliyetleri düzenlendi. Ticaret Bakanlığı desteğiyle Londra’ya giden firmalar, İzmir modasını İngiltere pazarına taşıdı.

Ticari heyet ilk olarak Londra Ticaret Müşaviri Abdurrahman Deniz ile Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğinde bir araya geldi. İzmirli firmalar daha sonra Avrupa Türk Markalar Derneği Başkanı Vehbi Keleş ile görüştü. Toplantılarda mezbaha ve İzmirli firmaların faaliyetleri hakkında bilgi verildi. İngiltere pazarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret kapsamında 28 firmadan oluşan ticari heyet, İngiliz alıcı firmalar ve tasarımcılarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. 52 İngiliz firmasının katıldığı organizasyonda 300’ün üzerinde ikili görüşme gerçekleştirildi.

“İhracat 1 milyar doların üzerinde”

Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük gelinlik üreticilerinden biri olduğunu vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Sektörde ağırlıklı olarak KOBİ’lerden oluşan üreticiler var ve bunların yaklaşık yüzde 70’i İlimizde üreticiler faaliyet göstermektedir.Ülkemiz uzun yıllardır gelinlik üretimi yapmaktadır.Abiye ve gelinlik konusunda değerli bir tedarikçi olup 1 milyar doların üzerinde gelinlik ihracatı yapmaktadır. Bu anlamda üretim ve tasarım kalitesi açısından Fransa, İtalya, İspanya gibi modanın önde gelen ülkeleri ile rekabet edebilecek kapasiteye sahibiz” dedi.

Özgener, gelinlik, damatlık ve abiye üreticilerine yönelik T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan 3. Gelinlik, Damatlık ve Abiye UR-GE Projesi’ni yürüttüklerini belirtti. sözlerine şöyle devam etti:

“Projemizle İzmir’in gelinlik başkenti kimliğini güçlendirmeyi ve şehir merkezinde kümelenmiş birçok üyemizin ve sektörümüzün gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

Londra’dan çok olumlu görüşmelerle döndüklerini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım, “Organizasyon sonrasında ikili iş görüşmelerine katılan ve toplantılara davet edilen İngiliz alıcıların listeleri ve iletişim bilgileri paylaşıldı. Heyet ile daha sonra temasa geçilmesi amacıyla Londra faaliyetlerine ilişkin raporda, “Değerlendirmeler T.C. Ticaret Bakanlığı’na iletilmiştir. Firmalarımızın ikili görüşmeler sonucunda buluştukları İngiliz alıcılarla işbirliklerinin gidişatını takip edeceğiz” dedi. – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu