Ekonomi

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden “Anne sütü mucizesi” yorumu

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Prof.Dr. Nalan Karabayır, “Anne sütü bağışıklık sistemini güçlendirerek ishal ve solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucudur. Hipotermiyi önlemeye yardımcı olur, annenin stres ve kaygısını azaltır.” ifadelerini kullandı.

Medipol Mega Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, “Yüzyılın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminden mucize haber geliyor. 7 aylık Hamza bebeğin 140 saat sonra ağlaması, Duru bebeğin 50 saat sonra hayata tutunması ve 10 günlük Yağız Ulaş bebeğin 90 saat sonra annesiyle birlikte yaşaması anne sütünün mucizesini gösteriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karabayır, afet ya da acil durumlarda bebekler için en güvenilir besinin anne sütü olduğunu belirtti.

Karabayır, anne sütünün bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, ishal ve solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruduğunu belirtti.

“Anne sütü hipotermiyi önler, annenin gerginliğini ve kaygısını azaltır. Enkaz altında bebeğiyle hayata tutunan annelerin bebekleri anne sütünün tokluğuna örnektir. Bir afet anında annenin yetersiz beslenmesi, anne karnında ısı azalması endişesi doğurabilir. süt Ancak süt üretimi annenin beslenmesi ile doğrudan ilişkili değildir.Beslenme bozukluğu olmadıkça süt üretimi azalmaz.

Yoğun gerginlik varlığında anne sütünün azaldığını hissedebilir. Bu durumlarda sütte azalmadan çok oksitosin hormonundaki azalma süt akışını yavaşlatır. Yoğun cilt teması, bebeği mümkün olduğunca kucakta tutmak ve daha sık emzirmek sütü geri kazandıracaktır.”

Karabayır, kriz zamanlarında mama kullanmanın birçok sakıncası olduğunu belirterek, “Temiz suya ulaşmanın zor olduğu bu dönemlerde, şişe ve kapakların saflığındaki sorunlar ishal salgınları başta olmak üzere enfeksiyonlara neden olabiliyor. bebek, çocuk ve toplum sağlığı için çok değerlidir.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu