Haber

Selahattin Baki: “Teraziden kaçan hırsızdır”

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur’un açıklamalarına ilişkin, “Kendimize o kadar güveniyoruz ki, etik kurula ve TFF Yönetim Kurulu’na başvuruyoruz. Liderimiz artık kendisi başvuruyor. Bu hususların araştırılması için: “Bunlar, kendisine güvenen adamın davranışlarıdır, ona güvenen topluluğun eylemleridir. Son sözüm, teraziden kaçan hırsızdır, korkaktır” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında F.Bahçe, ev sahibi Hatayspor’u 4-2 mağlup etti. Maçın ardından basına açıklama yapan F.Bahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, galibiyet serisini sürdüren takımı tebrik ederek, “Hocamızı ve tüm taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Özlediğiniz Kadıköy atmosferi her hafta geliyor. Son derece memnunuz” dedi. bundan memnun oldum.”

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur’un açıklamalarına ve sonrasında yaşananlara değinen Baki, “Vazgeçmiş, sahte, saçma sapan açıklamalar yapıldığı için yine futboldan çıkıyoruz. Bu şahsın ne söylediğini kamuoyunun ciddi bir şekilde sorgulaması gerekiyor. tek tek üzerinden geçin.’Teraziden kaçan hırsızdır.’ Bizim için son derece trajikomik ve ironik bir durum. İktidara geldiğimizden beri, onlar iktidara geldiğinden bu süre içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili sorunları, Merkez Hakem ile ilgili sorunları gördük. Konsey, Türk futboluyla ilgili haksızlıklar, 1959. “Fenerbahçe’nin kaybettiği haklar konusunda onları daha önce 4 kez tartıya davet etmiştik. Hatta isterseniz Galatasaray Televizyonu’na başkan düzeyinde çıkalım dedik. Lideriniz görünemiyorsa lider yardımcısı seviyesinde görünelim. Dolayısıyla teraziden kaçan hırsızdır. 4 kez resmi davet yapmamıza rağmen önümüze çıkamadılar” dedi.

“Cumhurbaşkanımız VAR imajı olayını şiddetle reddetti”

Eski MHK Başkanı Lale Orta’nın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a VAR videosu gönderdiği iddiasına ilişkin Baki, “Lale Orta olayını konuşalım. Bu farklı bir vahim iddia. Başkanımız Ali Koç’a VAR videosu gönderdiğini iddia etti.” Koç MHK Başkanıyken bunu hem Lale Orta hem de Başkanımız Ali Koç 5 dakika içinde şiddetle reddettiler.Biz de Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na başvurarak inceleme talebinde bulunduk.Liderimiz bu konuyla ilgili yasal haklarını arayacaktır. Hafta. Dolayısıyla burada bir yalan var. Bu da önemli. “Bunun iyice araştırılması gerekiyor. TFF, Türk futbolunun amirali olduğuna göre ya bu konuda aydınlatıcı rol oynayacak ya da bu oyunun bir parçası olacaklardır” dedi.

“Zihinsel bir tutulma yaşıyorlar”

Selahattin Baki sözlerine şöyle devam etti: “Temsilciler arasında yer alan bir beyefendinin Koç Holding çalışanı olduğunu iddia ettiler. Ancak 3 yıldır emekli olduğu ortaya çıktı. Koç Holding’e bu kadar rahatsızlık verdiği için. bu topluluk için yönetim kurulu üyelerinden birinin Koç Holding’de çalışmasına karar vermişler, bir bayan var, bilgilerine girip bakarsanız onu Koç Holding’den holding şirketine çevirmişler, yani Hanımın özgeçmişini değiştirecek kadar çılgına dönüyorlar. Belli bir algıları var. Bir ara disiplin kurulu başkanının F.Bahçe taraftarı olduğunu söylediler. Hiç konuşmadığımız bir konu var. Türkiye Futbol Federasyonu.” Lider Büyükekşi bırakın resmi kulüp üyesi olmayı, bir Galatasaray taraftarı ve aynı zamanda bir taraftardır. Kimse bundan bahsetmiyor. Kamuoyunun bu yalanlara, sahtekarlıklara boyun eğmemesi gerekiyor.”

“Alzheimer başlangıcı olabilir, acil şifalar diliyorum”

Fred transferinden sonra Erden Timur ile görüştüklerini belirten Selahattin Baki, “Geçenlerde Fred transferinden sonra beni aradı. Bunu açıklamayacaktım ama şimdi açıklama gereği duydum. Fred transferinden sonra, ‘ 2 farklı kişi hem Manchester United’ı hem de Fred’i baştan çıkararak işi bozmaya çalıştı.’ “Ben bir açıklama yaptım. Bunun üzerine sanki hiçbir bilgisi yokmuş gibi aradı ve ‘Bana kim olduklarını söyle’ dedi. İsimleri verdim, ‘Ben biliyorum ama böyle bir talimat vermedim’ dedi. Transferlerde bunların normal olduğunu söyledi ama ben kendisine ’11 yıldır futbolun içindeyim’ dedim. “Ben de kendisine ‘Transferi yapıyorum, kimse bu kadar inisiyatif alamaz’ dedim. Olanları olmamış gibi, olmayanları ise olmuş gibi anlatıyor. Çok üzülüyorum. Alzheimer’ın başlangıcı olabilir, acil şifalar diliyorum” dedi.

“Teraziden kaçan hırsızdır”

Açıklamaların kendilerini kızdıracak noktaya ulaştığını vurgulayan Baki, “Türk futbolunun koruyucusu, adaletin koruyucusu olarak yönetime geldi. Türk futbolunun tüm paydaşlarını kanatları altına alacağını söyledi. Her Salı günü Galatasaray Televizyonunda tüm hakları ihlal eden takımlarla ilgili program yapacaktım, bunu da yapmadılar, hatırlattığımızda Kulüpler Birliğinin bunu onaylamadığını söylediler, bu da saçma bir argüman. Kulüpler Birliği’nin bu konularda hiçbir sorumluluğu yok. Kendileri çalıp oynuyorlar. Kamuoyu da buna inanıyor. Kendi camiasındaki insanlar da buna inanıyor. Gerilmemesi gereken ortamlar sebepsiz yere gerginleşiyor.Fenerbahçe Yönetimi ve iddiaya göre; F.Bahçe Başkanı’nın bazı gazetecilerle ilişkisi olduğunu ve haber yaptırdığını, bunun yerine yeni bir televizyon sunucusunun “Beni hiçbir F.Bahçe yöneticisi aramadı ama Erden Timur geçmiş dönemlerde defalarca aradı ve mesaj attı” dedi. o kadar çok yalan, o kadar çok yalan var ki. Sahte algılar bizi kızdıracak noktaya geldi. Alıştık ama bu trene binenleri kamuoyu önünde uyarmak istiyoruz. Bir Koç Holding çalışanının özgeçmişini değiştirmek bile trajikomik bir olaydır. Söyledikleri hiçbir şeyin aslı yok. Kendimize o kadar güveniyoruz ki Etik Kurul’a ve TFF Yönetim Kurulu’na başvuruyoruz. Liderimiz şu anda bu konuların araştırılması için başvuruda bulunuyor. Bunlar ona güvenen adamın davranışlarıdır, ona güvenen topluluğun eylemleridir. “Teraziden kaçan hırsızdır, korkaktır” diyerek sözlerini tamamladı. – İSTANBUL

haber-dursunbey.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu