Yaşam

Sinema Tarihinin En Kült Yapımlarından Biri Olan ‘Ucuz Roman’da O Efsane Detay!

1994 yılında vizyona giren Ucuz Roman, şüphesiz sinema tarihinin en kült sinemalarından biridir. Sinemada öyle bir sahne vardır ki her sahnesiyle seyirciyi kendine çeker ki bu da bize sinemanın yapım aşamasının özgün olduğunu gösterir. Gelin o detayın ne olduğunu birlikte görelim.

1994 yılında vizyona giren Ucuz Roman, sinema tarihinin en kült yapımlarından biridir.

Quentin Tarantino’nun yönettiği film, 1994 Cannes Film Festivali’nde en uygun sinema ödülüne layık görülen ve IMDb’de tüm zamanların en uygun sinemaları listesinde 8.9 puanla 8. sırada yer alan eşsiz bir eser.

Filmin oyuncu kadrosunda John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis ve Harvey Keitel gibi yıldızlar yer aldı.

Film, birbirlerine delicesine aşık iki soyguncu çift olan Ringo ve Yolanda’nın işlerine biraz heyecan katmak için yaptıkları planları anlatmasıyla başlar.

Filmde, Samuel L. Jackson ve John Travolta, işverenlerini dolandırmaya çalışan haydut genci “temizlemeye” çalışan iki profesyonel kiralık katil Jules ve Vincent’ı canlandırıyor.

Çıkışından yaklaşık 30 yıl sonra sinema bugünlerde bir sahnede çok ilginç bir yapım detayıyla gündemde.

Uma Thurman’ın Mia karakterini canlandırdığı filmde Mia’ya adrenalin enjekte edildiği bir sahne var ve bu sahnenin çekimleri sırasında alışılmadık bir kurgu tekniği kullanılmış.

Bu sahnede Vincent Vega, Mia’nın göğsüne bir iğne enjekte ediyor. Görüntülerde Vincent’ın yüzünde aslında Mia’ya enjektör saplıyormuş gibi sert bir ifade var ama aslında durum tam tersi.

Çekimler sırasında Mia’nın göğsüne bir iğne sokulur ve ardından Vincent Vega iğneyi çıkarır. Bu sahne daha sonra post prodüksiyonda tersine çevrilir.

Filmdeki o farklı detayı buradan izleyebilirsiniz:

ahirliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu