Haber

TBMM Genel Kurulu, CHP’nin vergi artışlarına ilişkin genel kurul önerisini görüşmek üzere toplanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, CHP’nin bazı vergi artışlarına ilişkin genel görüşme önerisini görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanacak.

CHP’nin yeterli imza ile olağanüstü toplantı talebinin ardından Genel Kurul’daki milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un daveti üzerine yarın saat 15.00’te toplanacak.

Genel Kurul’un açılışından sonra müzakerelere başlanabilmesi için en az 200 toplantı yapılması gerekecek. Toplantı sayısının yeterli olması halinde müzakereler başlayacak.

Görüşmelerde CHP’nin “KDV ve ÖTV oranlarındaki artış ile temel ihtiyaç maddelerinde fiyat artışının yol açtığı sorunlara çözüm bulmak üzere genel kurul yapılması” önerisi masaya yatırılacak.

Siyasi parti grupları teklife ilişkin görüşlerini bildirecek.

Müzakereler sonunda genel kurulun açılıp açılmayacağına oylamayla karar verilecek. Yapılacak oylamada, oy kullananların salt çoğunluğu (151’den az olmamak üzere) sağlanırsa genel kurul açılır. Genel kurul toplantı günü Danışma Kurulu tarafından özel gündem olarak belirlenir. Genel kurul için iki günden az ve yedi günden fazla olmamak üzere bir gün belirlenir.

Genel Kurul’un açılmasından sonra yeterli toplantı sağlanamaması halinde olağanüstü toplantı daveti düşürülür.

sariyahsiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu