Ekonomi

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı sözleşme haftaya yüzde 0,3 artışla 5.600,00 puandan başladı.

Açılış seansında, Haziran vadeli işlem sözleşmesi bir önceki seans kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 5.600.00’den işlem gördü.

Cuma günü satış rotası izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 1,7 altında 5.585,75 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında 5.589,25 puana yükseldi.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yarın açıklanacak para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın toplantı sonrası açıklamaları öncesi küresel borsalarda karışık bir seyir izlendiğini söyledi.

Gözler Fed’in politika faizinde

Analistler, merkez bankalarının bu hafta açıklayacakları para politikası kararları ve dünya çapındaki yoğun veri gündeminin fiyatlamayı zorlaştırdığını belirterek, yarın Fed’in politika faizini 25 baz puan artırmasının beklendiğini ve buradan gelen sinyallerin olumlu olduğunu söylediler. politika metni ve Fed Lideri Powell’ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor. ifade etti.

Analistler, bugün yurt içi ve yurt dışı imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri, Euro Bölgesi’ndeki enflasyon ve ABD’deki JOLTS açık iş sayısı ile fabrika siparişlerinin takip edileceğini belirterek, endekste teknik olarak 5.650 ve 5.700 seviyeleri kontrat direnç, 5.550 ve 5.550 seviyeleri. 5.500 puanın takviye konumunda olduğunu kaydetti.

kozlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu