Haber

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gazetecilerle bir araya geldi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ittifak halinde kendi cumhurbaşkanı adaylarını belirleyeceklerini belirterek, “Mansur Yavaş dışında hiçbir adayı desteklemiyoruz. Başından beri söyledim, her adayı destekleriz.” dedim.

Şişli’de bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Özdağ, Türkiye’nin seçime hatasız yaklaştığını belirterek, seçimin yapılması gereken tarihin Haziran 2023 olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Haziran 2023’te yapılacak seçimlerde aday olmasının mümkün olmadığını savunan Özdağ, “CHP ve İYİ Parti yapmamak için 360’ı tamamlayacaklarını beyan ettiler. Erdoğan’ı farklı zamanlarda yaptıkları açıklamalarla mağdur etti.Belirsiz bir Millet İttifakı’nın Erdoğan’ın Anayasa’yı delme çabasına neden destek vermek istediğini sorduk.” dedi.

Muhalefetin misyonu, “YSK nasılsa Erdoğan’ın adaylığını kabul edecek, o noktaya gelmeden Erdoğan’ın adaylığının önünü açalım.” Amacının anayasayı savunmak olmadığını söyleyen Özdağ, şöyle devam etti:

“Millet İttifakı’nın geldiği son nokta, nisan ayına kadar yeniden seçime gidilmesine ‘evet’ diyecekleridir. Bu Erdoğan’ı meşruiyet sağlamaktan ve anayasayı aldatmaktan başka bir amaçla desteklemeyecektir. Bir kez daha, onlar kendilerine muhalefet diyenler aslında sahte muhalefettir. daha fazlasını gösterdi.”

Suriyeli, Mısırlı, Libyalı, Iraklı ve Yemenlilere vatandaşlık verildiğini öne süren Özdağ, “Temmuz ayında yaptığımız araştırmada YSK’nın verdiği listelerde 465 bin Suriye doğumlu seçmen olduğunu tespit ettik. 465 bin Suriye doğumlu seçmenler bu seçimin kaderini değiştirecek kadar yüksekti.” terimleri kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in katıldığı bir programda, “Erdoğan açılımı iyi yönetemedi. Seçimden sonra İYİ Parti Kürtlerle masaya oturdu ve ‘Siz ne istiyorsunuz? Biz ne istiyoruz’ dedi. Konuşacağız.” Bir açıklama yaptığını hatırlatan Özdağ, şunları söyledi:

“Yeni bir açılım süreci başlatmaktan bahsetmişti. Yani Sayın Akşener PKK ile oturup teröre karşı yeni bir müzakere süreci başlatacak. Dürüst siyasetçi ‘seçimden sonra oturup konuşuruz’ demez. Akşener’e PKK ile masaya oturduğunuzda Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut hukuki yapısından hangi noktalarda taviz vereceksiniz diyor, İYİ Parti seçmeni PKK ile masaya oturmanızı kabul edecek mi?

“Kendi adayımızı ortaya koyuyoruz”

Millet İttifakı’nın Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanlığı için aday göstermemesi halinde Zafer Partisi’nin aday gösterilen adayı destekleyip desteklemeyeceği sorusuna Özdağ, “İttifak olarak kendi adayımızı ortaya koyuyoruz. Mansur Yavaş’tan başka adayı desteklemiyoruz. cevap verdi.

Hukuk Büroları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine de değinen Özdağ, “Türkiye’de bir devlet varsa bu cinayetin tüm sorumluları adalet önüne çıkarılacaktır. Bildiğimiz isimler bugün mahkemeye çıkmasınlar, Türkiye’de devlet yeniden kurulduğunda mutlaka yargılanacaklar.” dedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu