Haber

AB’den Rusya’ya 10’uncu yaptırım paketi

Rusya-Ukrayna savaşında bir yıl geride kalırken, yaptırımlarda yeni adımlar atılmaya devam ediyor.

Avrupa Birliği (AB) Yönetim Kurulu, Rusya’ya yönelik 10’uncu yaptırım paketinin detaylarını açıkladı.

İthalat ve ihracatta yeni kısıtlamalar

Avrupa Konseyi’nden yapılan açıklamada, yaptırım paketine yeni ithalat-ihracat kısıtlamaları ve bazı medya kuruluşlarının yasaklanmasının dahil edildiği belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

Bugünkü karar, Rus ordusuna anten için gönderilebilecek elektronik, özel araçlar, makine modülleri, kamyon ve jet motorları yedek modülleri ve inşaat eserleri gibi kritik teknoloji ve endüstriyel eserlere daha fazla ihracat yasağı getiriyor.

Bazı medya kuruluşları yasaklandı

Açıklamada, RT Arabic ve Sputnik Arabic TV kanallarının da yayınının yasaklandığı belirtildi.

Rusya’nın komşu ülkeleri, AB’yi ve üye devletleri istikrarsızlaştırmayı amaçlayan sistematik, uluslararası dezenformasyon ve bilgi manipülasyonu kampanyasına yanıt olarak Konsey, iki medya kuruluşunun daha yayın lisanslarını askıya alma sürecini başlattı. RT Arapça ve Sputnik Arapça.

Bu kanallar, Rusya Federasyonu liderliğinin kalıcı doğrudan veya dolaylı kontrolü altındadır ve ikincisi tarafından Rusya’nın saldırganlığını yasallaştıran ve Ukrayna’ya verdiği desteği baltalayan sürekli ve toplu dezenformasyon ve savaş propagandası eylemleri için kullanılmıştır. Temel Haklar Şartı ile uyumlu olarak, bu önlemler bu medya kuruluşlarının ve çalışanlarının AB’de yayın dışı faaliyetler yürütmesini engellemeyecektir.

gursu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu