Haber

Avrupa voleybolunda Türkiye finali

Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti ve Kaptan Gabi, şampiyonluklarını savunacakları Superior Final öncesi basın toplantısına katıldı.

Bir kez daha finalde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Giovanni Guidetti, “Şampiyonlar Ligi finalinde olmak elbette çok güzel. Ama burada dokuzuncu kez final oynayacağımızı öğrendim. Çünkü sporda geride kalanları saymanın bir anlamı yok. Olandan çok olacak olana odaklanmalıyız. Bu yeni bir meydan okuma, yeni bir final. Çok uzun ve meşakkatli bir yolun ardından yeni bir kadroyla ulaşılan özel bir final. Bu yüzden her şeyden önce burada olmaktan gurur duyuyoruz. “Finallerde büyük bir seyirci önünde harika bir gruba karşı oynayacağımız için heyecanlıyız” dedi. Türkiye Finali’nin anlamına da değinen İtalyan teknik direktör, “Buradaki tüm kadın sporcular Türkiye’deki gençlere rol model oluyor. Ülkenin kadınlarını güçlendiriyor ve örnek oluyorlar. Burada Türkiye Finali’nin bir parçası olmak harika bir duygu. Türk kadınları ve Türk voleybolu şimdiden kupayı aldı” dedi.

SON TOPA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

VakıfBank Kaptanı Gabi Guimaraes, “Burada olmak heyecan verici. Grup olarak çok heyecanlıyız. Bütün bir dönemin en büyük ve en değerli hedefi olan bu kupayı kazanmak için sahaya çıkacağız. Kaptan olarak ilk yılımda Şampiyonlar Ligi finalinde olmak burayı benim için daha da özel kılıyor. Sahada en iyi performansımı göstermek ve grubuma yardımcı olmak istiyorum. Çok zorlu bir maç olacağını biliyoruz. İki Türk grubu olarak burada bulunmamız da Türkiye liginin kalitesini göstermesi açısından çok anlamlı. Sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapıp son topa kadar pes etmeden kupa için mücadele edeceğiz.”

Türk voleybolu adına büyük bir başarıya imza atan VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit, turnuva tarihinde ilk kez ‘Türkiye Finali’ elde etti. İtalyan takımlarının tarihte üç kez finalde karşı karşıya geldiği turnuvada, bir başka ülkeden iki grup ilk kez şampiyonluk maçı oynayacak.

Turnuva tarihinin en çok karşı karşıya gelen iki grubu VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar 17 kez kozlarını paylaştı. Bu karşılaşmaların 13’ünü kazanan VakıfBank, lig tarihinde bir grup karşısında en çok galibiyet alan grup unvanını da elinde tutuyor. VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit ile CEV Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 13 maçın 12’sini kazanırken, 2014-2015 döneminde sadece yarı finalden mağlup ayrıldı.

Geçen dönem Slovenya’da Imoco Conegliano’yu yenerek 5. CEV Şampiyonlar Ligi’ni kazanan VakıfBank, bu kupayı en çok kazanan takım konumunda. “Avrupa Şampiyonu” unvanını korumak için sahaya çıkacak olan sarı-siyahlılar, turnuvada üst üste iki dönem (2016-2017, 2017-2018) şampiyon olan son grup konumunda.

CEV Şampiyonlar Ligi Müthiş Final çabası bu gece 18.30 CET’de başlayacak.

hendekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu