Haber

İsrailli Kadın İsrailli Rahipten Haçını Kaldırmasını İstedi

İsrailli bir kadın, Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger’e eşlik eden rahipten işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Burak (Ağlama) Duvarı’nda boynundaki haçı çıkarmasını istedi.

İsrail basınına yansıyan görüntülere göre, Kutsal Topraklar’daki Katolik Kilisesi’nin Benedictine mezhebinin Başrahibi Nikodemus Schnabel, Alman Bakan Stark-Watzinger’e eşlik ederken İsrailli bir hanımın beklenmedik talebiyle karşılaştı.

İsrailli kadın, keşiş cübbesi içinde, Ağlama Duvarı’nın önündeki meydanda Alman Bakan’a eşlik eden Başrahip’e, “inancına saygı duyduğunu, ancak kutsal yere saygısızlık etmemek için boynundaki haçı çıkarmak zorunda kaldığını” söyledi. yer.” Buna cevaben Schnabel, bu talebin insan haklarına aykırı olduğunu ve bir din adamı olarak haçın kıyafetinin bir parçası olduğunu belirtti.

Schnabel daha sonra olayın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Başrahip, “Bugün Kudüs’te Eski Şehir neslimiz maalesef tatsız bir şekilde sona erdi. Bu güzel şehirdeki atmosferin yeni hükümetin gölgesi altında gittikçe kötüleştiğini görmek acı verici. Kudüs herkes için yeterince büyük.” . sözlerine yer verdi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te son dönemde Yahudi yerleşimcilerin Hristiyanlara, din adamlarına ve kutsal yerlere yönelik saldırılarında artış yaşandı. Hristiyan kurumlar ve din adamları, İsrail makamlarını Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını cezasız bırakmakla suçladı.

habersaphane.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu