Haber

CHP’li Baran Bozoğlu: Kanal İstanbul, İstanbul için büyük felaket olur

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Baran Bozoğlu, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarına ilişkin, “Tüm bilimsel çalışmalar Kanal İstanbul’un ülkemiz için, özellikle de İstanbul için büyük bir felaket olduğunu gösteriyor. Bunun için” dedi. Sebep Kanal İstanbul mu yaşanabilir bir İstanbul sorusunun cevabını ararken Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u koruduğunu ve Kanal İstanbul yapımına şiddetle direndiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Kanal İstanbul’u ve kârı “Onun yönetmesi felaket olur. Kanal İstanbul’a karşı, yaşanabilir bir İstanbul için Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

CHP Başbakan Üyesi Baran Bozoğlu, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un Kanal İstanbul projesiyle ilgili sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Bozoğlu şunları söyledi:

“Kanal İstanbul hayali kuran eski bir bakanın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda Kanal İstanbul projesini hayata geçireceği ve İstanbul’u büyük bir riske atacağı tartışılmaz bir gerçektir. İstanbul’un geleceğini savunmak adına, İstanbul’un havasının temiz, halkının refah içinde olmasını sağlamalıyız.” Kanal İstanbul insanların yaşaması, sağlıklı suya ulaşabilmesi ve güçlü bir ekonomi için inşa edilmemelidir.

“İMAMOĞLU’NUN İSTANBUL’U KORUDUĞUNU VE KANAL İSTANBUL YAPIMINA KARŞI DİRENİŞ GÖSTERDİĞİNİ BİLİYORUZ”

Tüm bilimsel çalışmalar Kanal İstanbul’un İstanbul, Trakya ve ülkemiz için büyük bir felaket olduğunu gösteriyor. Kâr hayali kuran, arsa pazarlığı yapan bir zihniyet İstanbul’un başına gelirse büyük bir felaketle karşı karşıya kalırız. Bu nedenle Kanal İstanbul mu yaşanabilir bir İstanbul sorusunun cevabını ararken Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’a sahip çıktığını ve Kanal İstanbul yapımına şiddetle direndiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla Kanal İstanbul hayali kuran ve kâr elde eden eski bir bakanın İstanbul’u yönetmesi büyük bir felaket olur. “Kanal İstanbul’a karşı, yaşanabilir bir İstanbul için Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte hep birlikte çalışmalıyız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu