Haber

Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ‘Sosyal Market ve Butik’ kuruldu

Konyaaltı Belediyesi tarafından ANTALYA’da, kente gelen depremzedelerin tüm giyim, kişisel bakım ve gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ‘Sosyete Pazarı ve Butik’ kuruldu. Gönüllülerin bağışladığı kullanılmayan ürünler ise kurulan alanda ihtiyaç sahiplerini bekliyor.

Türkiye’yi sarsan ve Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından ölü ve yaralı sayısı her geçen gün artarken, on binlerce insan evini kaybederek sokaklarda kaldı. Evlerini kaybedenler, yavaş yavaş farklı illerde yakınlarına veya kendilerine gösterilen noktalara ulaşmaya başladı. Enkaz altında tüm eşyalarını ve kıyafetlerini kaybeden depremzedelerin ihtiyaçları gönüllüler tarafından karşılanıyor.

Konyaaltı Belediyesi, deprem bölgesine gönderilecek yardımların toplandığı alanda kente gelen depremzedeler için ‘Sosyete Pazarı ve Butik’ kurdu. Kurulan alanda depremzedelerin bağışladığı, kullanılmayan, giyim, kişisel bakım ve gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek eserler bulunmaktadır. Daha fazla ihtiyaç sahibi bireye ulaşmak için çalıştıklarını söyleyen Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, “Vatandaşlarımızın getirdiği malzemeleri gönüllülerimizle birlikte düzenliyoruz. Burada da vatandaşlarımızın illerden getirdiği malzemeleri düzenliyoruz. Deprem bölgesini şehrimize, “İlçemizde farklı otellere gelip evlere tek tek geliyorlar. Birçok depremzedemiz depremden kalma kıyafetleriyle buraya geldi. Tüm giyim ve kişisel bakım ihtiyaçlarını anında karşılayabilecekleri bir market ve butik kurduk.”

Herkesin büyük fedakarlıklar yaptığını ifade eden Erke Bostan, “Sosyal market ve butikte depremzedenin ihtiyaç duyabileceği her şey var. Dün Hatay yöresinden hamile bir kadının doğumunun ardından bebeğin ihtiyaçlarını karşıladık. Vatandaşlarımızın gönderdiği ürünlerle bunları tekrar yaptık. Organizasyonunu yapıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu