Haber

F.Bahçe Süper Lig’de İstatistikte Öne Çıktı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’de son 12 haftanın istatistiklerinde öne çıktı. Ligin en golcü oyuncusu olan sarı-lacivertli ekip, deplasmanda çıktığı 6 karşılaşmada da gol yemedi. 10 golle kral yarışında zirvede yer alan Edin Dzeko, tüm lig maçlarında forma giydi.

Trendyol Süper Lig’de 12. hafta maçlarının ardından milli devreye girildi. F.Bahçe 12 haftada 31 puan ve +23 averajla liderlik koltuğunda yer alıyor. Sezona 10 maçta 10 galibiyetle başlayan ve ‘en iyi sezona başlama’ rekorunu geliştiren sarı-lacivertli ekip, sonraki hafta ilk yenilgisini sahasında Trabzonspor’a yenilerek yaşadı. F.Bahçe, son lig maçında deplasmanda Adana Demirspor ile karşı karşıya gelirken, Galatasaray’ın mağlup olduğu haftada sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak liderliği ele geçirdi.

En iyi başlangıç ​​kaydı iyileştirildi

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki başarılı sonuçları, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın sezon öncesinde takımın başına geçmesi ve transferlerde yeniden yapılanmasının ardından Süper Lig’e de yansıdı. Yeni sezona Gaziantep FK galibiyetiyle başlayan sarı-lacivertli ekip, karşılaşmalardan Samsunspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Alanyaspor, Başakşehir, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor ve Pendikspor’dan 3’er puanla ayrıldı. 2009-2010 sezonunda ilk 8 maçını kazanan Kanarya, bu sezon bu galibiyet serisini 10 maça çıkardı. Fenerbahçe en başarılı performansını 2005-2006 sezonunda elde etti ve 12. hafta itibarıyla 32 puan topladı.

Ligin en golcü takımı

Süper Lig’de lider konumda bulunan Fenerbahçe, 12 maçta 31 gol atarken, ligin en golcü grubu unvanını da elinde tutuyor. Bu sezon hücumdaki aktifliğini istatistiklere de yansıtan Kanarya, iki maçını da 5 farklı golle kazandı ve her iki karşılaşmada da rakip ağlara 4 gol gönderdi. Takım, Avrupa Konferans Ligi’nde 29 kez gol atma sevinci yaşadı. Sarı-lacivertli ekip ise filelere 8 gol atarak Galatasaray’la birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

Dış sahada gol attı

F.Bahçe bu sezon 6 kez deplasmanda mücadele etti. Sarı-lacivertli ekip, karşılaşmada Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa ve Pendikspor’u mağlup etti ve Adana Demirspor ile berabere kaldı. İstanbul temsilcisi bu maçların tamamında gol yemedi ve toplam 11 gol kaydetti.

F.Bahçe, ligde oynadığı 12 karşılaşmanın 8’inde rakiplerine gol izni vermedi.

En golcü Edin Dzeko

Sarı-lacivertli takımın Bosna Hersek’ten forveti Edin Dzeko, Süper Lig’de çıktığı 8 karşılaşmada skora katkıda bulundu. Dzeko takımına 10 golle destek verirken, Süper Lig’in en golcü futbolcuları listesinde Mauro Icardi ile birlikte zirvede yer alıyor. 37 yaşındaki futbolcu, Pendikspor maçında da hat-trick yapmayı başardı. Polonyalı orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski 6 gol 3 asistlik performansıyla öne çıkarken, İrfan Can Kahveci de 5 gol 3 asistle oynadı.

Tadiç ve Dzeko değişmez isimler

F.Bahçe’de tüm lig maçlarında 4 oyuncu forma giydi. 11. maçta tüm maçlara kaptan Edin Dzeko ve Dusan Tadic başlarken, 12. maçta Szymanski ve İrfan Can Kahveci de forma giydi. Ligin en istikrarlı futbolcularından Tadiç 1064 dakika sahada kalırken, Dzeko ise 963 dakika forma giydi. Sakatlığı nedeniyle 1 maç kaçıran Ferdi Kadıoğlu, 11 karşılaşmada forma giydi. Başarılı orta saha oyuncusu İsmail Yüksek, cezası nedeniyle 2 lig maçında takımını yalnız bıraktı ve 10 karşılaşmada görev aldı.

İsmail Kartal 27 futbolcuya forma hediye etti

Teknik Direktör İsmail Kartal, 12 haftalık süreçte 13’ü yerli, 14’ü yabancı olmak üzere toplam 27 futbolcuyu görevlendirdi. Transfer döneminde İngiltere’nin Manchester United takımına transfer olan Altay Bayındır, 1 lig maçında forma giydi.

En kötüsü İsmail Yüksek

Bu sezonki başarılı performansıyla dikkat çeken İsmail Yüksek, takımın en mücadeleci ismi oldu. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2 lig maçında da kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bright Osayi-Samuel 4 sarı kart gördü. – İSTANBUL

kulphaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu