Haber

Hataylı Depremzede: “Oğlum Tip-1 Şeker Hastası, Annem Kanser, Annemi Enkazın İçinden Çıkardım. Yaşatması İçin Yardım Bekliyorum.

Haber: EMRE SERCAN IKE/ Kamera: ÜNAL AYDIN

Hatay’ın Samandağ ilçesinde hasta annesi ve oğluyla birlikte 20 kişilik çadırda kalan depremzede Zeyna Oğur, “Oğlum tip-1 şeker hastası, annem kanser, annemi enkazdan çıkardım. .Mevti onu resmen gördü.Çıkardığıma şükrediyorum.Yaşaması için yardım bekliyorum.Şu anda en değerli şey konteyner.Bu çadırda 20 kişi kalıyor,burayı hazırladık. kendi imkanlarımızla ne kadar sağlıklı bilemiyorum.hastalarım için kesinlikle sağlıklı değil burada her türlü dayanabiliriz ama benim hastalarım asla dayanmaz bunun için yardım istiyorum sadece kalbim acıyor ruhum Şimdi acıyor” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’ın Samandağ ilçesinde depremzede olan Zeyna Oğur, hasta olan anne ve oğlunun taşınması için acil konteyner ihtiyacı olduğunu belirtti. sağlıklı koşullarda ağırlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

“BU ÇADIRDA 20 KİŞİ KALIYOR, HASTALARIM İÇİN KESİNLİKLE SAĞLIKLI DEĞİL”

“Öncelikle tüm vefat eden arkadaşlara sıhhat ve sıhhat diliyorum. Durumumuz çok kötü maalesef kıyameti gözümüzle yaşadık. Maalesef kendi çabalarımızla toplayabildiğimiz kadar yardım topladık ama biz Şahsen herhangi bir yardım almadım.Oğlum TİP-1 şeker hastası, annem kanser hastası sağ olsunlar istekli arkadaşlar çocuğun insülin ve striplerini gönderdiler vs.Bizim onunla bir sorunumuz yok ama bir sorunumuz var. hastalarımız barınma anlamında çok sıkıntı çekiyor bu çadırda 20 kişi kalıyor biz kendi imkanlarımız ile burayı hazırladık ne kadar sağlıklı bilmiyorum hastalarım için ne kadar sağlıklı bilmiyorum , burada her şekilde dayanabiliriz ama hastalarımdan asla, bunun için yardım istiyorum.

“ANNEMİ ENKAZDAN ÇIKARDIM”

Annemi enkazdan çıkardım. Mevti resmen kendi gözleriyle gördü. Çıkardığım için çok minnettarım. Şu anda onu hayatta tutmak için yardım istiyorum. Yardıma ihtiyacım var, kim yardım ederse Allah razı olsun. En azından bir kap, kendisi ve oğlum için temiz bir yer çünkü bu sıcaklık dayanılmaz. Sıcak yaz geliyor. Hem annemin hem de oğlumun temiz bir yere, temiz bir alana ihtiyacı var.”

“ŞU ANDA EN DEĞERLİ KONTEYNER”

Depremin yarattığı yıkımın kanserli annesi ve TYP-1 diyabetli oğlunun durumunu daha da zorlaştırdığını belirten depremzede, şunları söyledi:

“Verdiği koku çocuğumu, annemi mahvediyor, yani içinde kesinlikle kalamazsınız. O kokuyla bir düşünün, bir kanser hastası onun için en saf yer olması gerekirken, o kokuyla kalmak her şeyden beter olur.” kanser.şu an en değerli konteyner.ilk başta gerisi her şekilde kendi imkanlarımız ile yapabiliriz.1 ay oldu daha düne kadar elektrikler geldi.bizde yok. Hiç suyumuz yok maalesef lavabo ve duş alacak yerimiz yok.

“Kalbim acıyor, ruhum acıyor”

Ne iletebilirim, ne söyleyebilirim? Sadece kalbim ağrıyor. Canım acıyor şimdi. Bu günleri göreceğim diyen yok aslında. Allah kimseyi korusun. Hele bebeklerimiz, çocuklarımız, kederiniz belli olmasın diye, aslında bu küçük yavrucuklar, en çok da hastalarım, bırakın yaşatsınlar, başka bir şey istemiyorum. Ne yazık ki elektrik olmadığında pilimiz yoktu ve cihazımız fiilen bozuldu, kalem insülin ile beslemeye çalıştık. İstekli arkadaşlar sayesinde insülinini, pillerini falan yollayınca biraz rahatladı. Ama şu anda şekerler karıştı, 400-500’ün üzerinde maalesef durum kötü özellikle bu sıcakta.”

haber-tortum.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu