Haber

Japonya’da yoğun kar yağışı: Uçuşlar iptal edildi

– Japonya’da yoğun kar yağışı: Uçuşlar iptal edildi

TOKYO – Japonya’da yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç şehir içi yollarda mahsur kalırken, yurt içi sınır seferleri ve tren seferleri de iptal edildi.

Japonya’nın farklı bölgelerinde dün geceden itibaren yağan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Osaka ve Nagoya illerini birbirine bağlayan Meishin Otoyolu’nda onlarca araç mahsur kalırken, yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Shiga, Kyoto ve Hyogo eyaletlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle karayolu ulaşımının olumsuz etkilendiği belirtilirken, Niigata eyaletindeki Kan-Etsu Otoyolu’nda bir kamyonun otobüsle çarpışması sonucu 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yoğun kar yağışı havayolu ve demiryolu ulaşımında da aksamalara neden oldu. Hokkaido eyaletindeki Wakkanai Havalimanı ile Toyama eyaletindeki Toyama Havalimanı arasında gerçekleşmesi planlanan en az 13 uçuşun iptal edildiği açıklandı. Demiryolu işletmecisi JR, birçok ekspres tren seferinin iptal edildiğini açıklarken, bazı yüksek hızlı tren seferlerinin sayısının azaltılarak süresiz olarak durdurulduğu bildirildi.

Etkisini yarına kadar sürdürecek

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), ülkeyi etkileyen soğuk hava dalgasının yarın geniş alanlarda kar yağışına neden olacağı uyarısında bulundu. Ani kar yağışlarının Fukui ve Shiga eyaletlerinde büyük çaplı trafik sıkışıklığına neden olabileceği belirtilirken, perşembe sabahına kadar olan 24 saatlik süre içerisinde kar kalınlığının Niigata eyaletinde 90 santimetreye, Kinki bölgesinde ise 80 santimetreye ulaşabileceği kaydedildi. Hokuriku, Tohoku, Tokai ve Chugoku bölgelerinde ise 70 santimetre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu