Haber

Körfez Belediyesi Ağustos Meclisinde Yapılan Yer Tahsisleri

Körfez Belediyesi’nin Ağustos ayı meclisinde ilçede yapılacak gençlik merkezi, akademi lisesi ve bilgi evleri için yer ayrılırken, Ağadere Mesire Alanı için Başkan Şener Söğüt’e yetki verildi. İlimtepe yolunun 2. etap ihalesinin ağustos ayında yapılacağı açıklandı.

Körfez Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; Körfez Belediyesi’ne ait olan Sarnıç Han’ın 2 bağımsız bölümünün Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi görüşüldü. Başkan Söğüt de konu hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Söğüt, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte buraya Gençlik Merkezi ve e-Spor Merkezi yapmayı planlıyoruz. Toplantılar yaptık, merkezi bir noktada bir yer. Tahsisini yapacağız ve hızla çalışmalara başlanacak. ” 2 bağımsız bölümün Büyükşehir Belediyesi’ne 10 yıl bedelsiz tahsis edilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

“Büyük bir eksiklik”

Daha önce İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık ocağı yapılması için tahsis edilen araziye Akademi Lisesi yapılması kararı alınırken, Başkan Söğüt, “Mehmet Akif Ersoy’un üst tarafında bulunan yerimizi hızla taşıdık. Mimar Sinan Mahallesi’ndeki camiye, daha önce Sağlık Ocağı yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü’ne “Müzeye tahsis ettik. Ama zaten bölgede yaptığımız Kent Meydanı projesi çerçevesinde yer yapıyoruz. Şu anda yatırım programına dahil olmadıklarını söylediler. Bölgede Bilgi Evi ve Akademi Lisesi inşaatı için yer arıyorduk. Burayı Büyükşehir Belediyemize tahsis edeceğiz. Mekanı beğendiler ve hemen başlamak istediler.” dedi. Meclis kararı ile önceki tahsis iptal edilirken, mevcut yerin 25 yıl bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’ne devri oybirliğiyle kabul edildi.

Ağadere’de dinlenme alanı

Başkan Şener Söğüt, Ağadere Mesire Alanı’nın ‘barınmasız orman parkı’ yapılması için İzmit Orman İşletme Müdürlüğü’ne teklifte bulunmak üzere yetkilendirilirken, Önder Söğüt, “Burasını mesire alanı haline getireceğiz. Bu konudaki çalışmalarımız” dedi. bakanlıkla devam ediyordu, sadece ihaleye hazırladılar. Gireceğiz. Güzel bir mesire yeri olarak şehre kazandıracağız” dedi. Öte yandan Lider Söğüt, İlimtepe yolunun ikinci etabının da ağustos ayında ihaleye çıkacağını bildirdi. – KOCAELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu