Haber

AP Başkan Yardımcısı Barley: AB kendi nükleer silah programını oluşturmalı

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve iktidardaki Almanya Sosyal Demokrat Partisinin AB seçimleri adayı Katharina Barley, Tagesspiegel’e şunları söyledi: Avrupa BirliğiAmerika’nın koruma kalkanının yerini alacak bir nükleer şemsiye oluşturma konusunun Avrupa düzeyinde tartışılabileceğini söyledi.

AB’nin nükleer savaş başlıklarına ihtiyacı olup olmadığı sorulduğunda Barley şunları söyledi: “Bu aynı zamanda bir Avrupa ordusunun kurulmasına yönelik tartışmalı bir konu haline gelebilir.”o cevapladı.

Arpa, Avrupa için nükleer caydırıcı gücün şu anda NATO’nun elinde olduğunu hatırlattı. “NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de haklı olarak belirttiği gibi, bunların değerli bir ölçüde sağlanması Amerikalıların çıkarınadır. “Donald Trump’ın son açıklamaları ışığında buna artık güvenilemez.”söz konusu.

ABD’nin gelecekte Ukrayna’ya silah tedarikçisi olmayı bırakması halinde bu sorumluluğu Avrupa’nın üstlenmek zorunda kalacağını belirten Barley, Avrupa’nın ortak bir ordu kurabilmesi için öncelikle kendisinin olması gerektiğini söyledi. Avrupa Gökyüzü Kalkanı(Avrupa Gökyüzü Kalkanı) hava savunma sistemini hayata geçirmesi ve silah alımlarını koordine etmesi gerektiğini vurguladı.

Geçen hafta eski ABD Başkanı Donald TrumpRusya’nın NATO üyesi ülkelere, ittifaka karşı mali yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde saldırmasını engellemeyeceğini, hatta teşvik etmeyeceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu